De behandeling

Als u voor het eerst bij ons langskomt nemen we uitgebreid de tijd om u te leren kennen. In dit kennismakingsgesprek wordt een uitgebreide anamnese gedaan. Dit houdt in dat we u vragen naar de voorgeschiedenis en relevante omstandigheden die bij uw gezondheid of klacht passen. Ook een aantal algemene vragen zijn hierbij van belang. Denk bijvoorbeeld aan uw leeftijd, lengte en gewicht. Daarnaast kunt u ook vragen verwachten over de ziektegeschiedenis van familieleden en eerdere (kinder)ziekten die u heeft gehad.

De volgende stap is een manueel onderzoek van het lichaam. Dit betekent dat de behandelaar uw lichaam inspecteert en kijkt of alles naar behoren functioneert. Het bewegingsapparaat is een belangrijk aspect waar goed naar gekeken wordt, maar we kijken bijvoorbeeld ook naar de beweeglijkheid van bepaalde organen.

Vervolgens bespreken we de eventuele gevonden bewegingsbeperkingen met u. Hierbij letten we vooral op wat u aan klachten beschrijft en hoe we dit kunnen terugkoppelen aan wat tijdens het manueel onderzoek gevonden is.

Ten slotte komt uiteraard een stuk behandeling. Hierbij kunnen we gebruik maken van diverse manuele technieken. Compressie en/of decompressie van de gewrichten, bindweefsel, sommige organen (zoals darmen en maag) zijn hier voorbeelden van. We stellen een duidelijk osteopathisch behandelplan op om uw lichaam meer in balans te brengen.

Een behandeling zal ongeveer 45 minuten duren. Het is lastig te zeggen hoeveel behandelingen u nodig zal hebben maar het meest voorkomend is tussen de 3 en 5 behandelingen. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van de klachten die u ervaart. Bij chronische klachten kiezen we meestal voor één behandeling per 3 maanden.

Om de behandeling voor ons en zeker voor u zo prettig mogelijk te laten verlopen willen we u aanraden om comfortabele kleding te dragen. Zo kunt u op uw gemakt op de behandeltafel liggen.

U hoeft zich geen zorgen te maken over de gebruikte technieken. We maken geen gebruik van zware technieken. Daarnaast ervaren de meeste patiënten de behandelingen juist als prettig.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Als u voor het eerst bij ons langskomt nemen we uitgebreid de tijd om u te leren kennen. In dit kennismakingsgesprek wordt …

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze, waarbij de osteopaat zich richt op het opsporen en behandelen van functiestoornissen …

Welke klachten kan een osteopaat behandelen?

Bij osteopathie wordt een persoon behandeld, in plaats van een bepaalde aandoening. Preventie is van primordiaal belang. …