Voor wie?

Bij osteopathie wordt een persoon behandeld, in plaats van een bepaalde aandoening. Preventie is van primordiaal belang. Een knieblessure bijvoorbeeld kan ook van invloed zijn op de voet, heup en ruggengraat. Door het met de handen bewerken van de spieren, zal een osteopaat proberen het probleem te ontdekken en te genezen. Wanneer heeft u baat bij een bezoek aan een osteopaat?

Bij pijn en letsel

Osteopathie kan helpen bij rug-, nek- en schouderklachten, evenals spierpijn (zoals pijn in de hamstrings of biceps). Ook kan osteopathie helpen bij pijn in de gewrichten, zoals pijn in de knieën of heupen.

Tegen stress

Een behandeling van een osteopaat wordt door velen als ontspannend ervaren. Om deze reden is een dergelijke behandeling dus ook gunstig wanneer u last heeft van stress. Een osteopaat zal vaak ook advies geven over het verbeteren van uw postuur, omdat dit vaak de oorzaak van veel klachten is.

Baby’s en zwangerschap

Ook bij zwangerschap kan een osteopaat advies geven over bijvoorbeeld het juiste postuur om klachten te voorkomen. Zelfs voor baby’s kan osteopathie uitkomst bieden; heeft uw baby bijvoorbeeld problemen met zuigen of slikken, heeft hij slaapproblemen of een moeilijke stoelgang?

Veel moeders bezoeken met hun baby een osteopaat om eventuele problemen te laten behandelen die tijdens de geboorte zijn ontstaan.

Omdat osteopathie een positieve invloed heeft op het hele lichaam, hebben ook patiënten die langdurig ziek zijn baat bij een osteopathische behandeling. Zelfs als u astma heeft, diabetes of een andere chronische ziekte, kan het zo zijn dat osteopathie de ernstigheid van uw symptomen zal verminderen door het genezend vermogen van uw lichaam te verbeteren.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Als u voor het eerst bij ons langskomt nemen we uitgebreid de tijd om u te leren kennen. In dit kennismakingsgesprek wordt …

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze, waarbij de osteopaat zich richt op het opsporen en behandelen van functiestoornissen …

Welke klachten kan een osteopaat behandelen?

Bij osteopathie wordt een persoon behandeld, in plaats van een bepaalde aandoening. Preventie is van primordiaal belang. …