Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze, waarbij de osteopaat zich richt op het opsporen en behandelen van functiestoornissen in de mobiliteit van gewrichten en weefsels. Het is een niet-invasieve geneeswijze zonder voorschrijving van medicijnen of gebruik van apparaten. De osteopaat gebruikt tijdens behandelingen alleen zijn handen en zal het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleren.

Osteopathie is een veelbelovende vorm van behandelen; vaak zijn mensen die geen baat hebben bij andere behandelingen wél geholpen door osteopathie.

Nederland telt meer dan 700 osteopaten die zijn opgeleid om de oorzaak van klachten zoals chronische rugpijn, migraine en buikpijn op te sporen. Daarbij onderzoekt de osteopaat niet alleen het gebied waar de klacht zich bevindt; hij zal het hele lichaam onderzoeken.

Het basisprincipe is als volgt: als er één deel van het lichaam wordt beperkt, dan moet de rest van het lichaam zich hierop aanpassen, wat uiteindelijk kan leiden tot ontstekingen, pijn, stijfheid en andere gezondheidsproblemen en beperkingen. Met behulp van een osteopathische behandeling kan de pijn worden geminimaliseerd, spanning kan worden weggenomen en meer mobiliteit kan op deze manier worden mogelijk gemaakt, waardoor het lichaam de kans krijgt om zich te herstellen.

De grote voordelen van osteopathie zijn de algehele verbetering in mobiliteit en structurele stabiliteit van het lichaam. Hierdoor zullen andere functies van het lichaam, zoals de bloedsomloop, het zenuwstelsel en lymfestelsel beter kunnen werken.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Als u voor het eerst bij ons langskomt nemen we uitgebreid de tijd om u te leren kennen. In dit kennismakingsgesprek wordt …

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze, waarbij de osteopaat zich richt op het opsporen en behandelen van functiestoornissen …

Welke klachten kan een osteopaat behandelen?

Bij osteopathie wordt een persoon behandeld, in plaats van een bepaalde aandoening. Preventie is van primordiaal belang. …