Mag de osteopaat een zwangere vrouw behandelen?

Mag de osteopaat een zwangere vrouw behandelen?

Het is altijd belangrijk dat het lichaam goed functioneert maar wanneer u zwanger is wordt dit nog belangrijker. Uiteraard wilt u zoveel mogelijk bewegingsvrijheid behouden. Osteopathie kan u hierbij zeker helpen. Door bepaalde technieken te gebruiken wordt het bekken zo mobiel mogelijk gehouden. Hierdoor kunt u goed bewegen en heeft de baby meer ruimte.

Ook wanneer u tijdens de zwangerschap klachten ervaart, bijvoorbeeld aan het bewegingsstelsel, kan osteopathie helpen. Denk hierbij aan verlichten of verhelpen van nek- en schouderklachten, rug- been- en bekkenklachten, bekkenbodemklachten, harde buiken, misselijkheid, problemen met spijsvertering en hoofdpijnklachten.

Ook direct na de zwangerschap is osteopathie een goede manier om weer in balans te komen. Mogelijke klachten na de zwangerschap zijn pijnklachten in de rug en/of bekkenregio, klachten van de stuitregio, nek- en schouderklachten, slapende handen, urineverlies, bekkenbodemproblemen, darmklachten of blaastonstekingen. Hier kan de osteopaat u zeker bij helpen. Op die manier herstelt u zo spoedig mogelijk en kunt u optimaal genieten van uw baby.

Osteopathie bij vruchtbaarheidsproblemen?

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt: osteopathie bij vruchtbaarheidsproblemen. Toch is het zo dat wanneer het u en uw partner niet lukt om zwanger te worden een bezoek aan de osteopaat kan helpen. Het is mogelijk dat er verklevingen in de onderbuik zijn door operaties of ontstekingen. Hierdoor is de doorbloeding van eierstokken en baarmoeder niet optimaal. De kans om zwanger te worden wordt hierdoor verminderd. Met behulp van manuele technieken worden de verklevingen vermindert en de doorbloeding verbeterd. Op deze manier is het lichaam klaar voor een zwangerschap.

Osteopathie tijdens zwangerschap?

Een zwangerschap kan het mooiste zijn dat u ooit heeft meegemaakt. Aan de andere kant loopt het vaak niet helemaal vlekkeloos. Rugklachten, maagzuur en hoofdpijn zijn veelgenoemde klachten tijdens de zwangerschap. Het is niet gek dat er klachten ontstaan: uw hele lichaam wordt immers beïnvloed door de zwangerschap. Een osteopaat kan u helpen de zwangerschap zo goed mogelijk te doorstaan en helemaal klaar te maken voor de bevalling.

Een geval apart is de bekkeninstabiliteit. Door de hormonale veranderingen in het lichaam worden onder andere de gewrichtsbanden in het hele lichaam verweekt, zodat het bekken flexibel genoeg is om tijdens de bevalling het kind door te laten. Door het gewicht van de baby en de extra stress kunnen rugklachten en bekkenklachten optreden. Vooral bij het traplopen kunt u pijn aan de voorzijde van het bekken ervaren. De manuele technieken van de osteopaat kunnen u helpen de klachten te verlichten.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Als u voor het eerst bij ons langskomt nemen we uitgebreid de tijd om u te leren kennen. In dit kennismakingsgesprek wordt …

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze, waarbij de osteopaat zich richt op het opsporen en behandelen van functiestoornissen …

Welke klachten kan een osteopaat behandelen?

Bij osteopathie wordt een persoon behandeld, in plaats van een bepaalde aandoening. Preventie is van primordiaal belang. …