Patiënt ervaring – Spanningspijnen

Patiënt ervaring – Spanningspijnen

De eerste keer kwam ik bij de osteopaat omdat een kennis mij door had verwezen naar u omdat ik veel last had van spanningspijnen bij psychische klachten. Ik kon moeilijk relativeren wat me uit balans haalde. Ik stond open voor de behandeling en dacht baat het niet dan schaad het niet.

De osteopaat merkte dat mijn lichaam geheel onder spanning stond en dacht dat dit kwam omdat ik het mogelijk spannend vond. Dat was echter niet zo. Ik was blij dat ik eindelijk de keuze had gemaakt om voor mezelf hulp in te schakelen. Als psychiatrisch verpleegkundige lukt het me aardig om voor anderen te zorgen maar voor mezelf zorgen blijkt toch moeilijk te zijn.
Tijdens de behandelingen gaf de osteopaat ook goede duidelijke uitleg over hoe het lichaam functioneert en wat er bij mij aan de hand was. Dit vond ik prettig om te weten. De osteopaat heeft mij een persoonlijkheidstest laten doen en er kwam uit dat ik behoorde uit de groep 2 van het enneagram. Dit was niet verrassend maar het heeft me wel mijn ogen doen openen. Dit ga ik in de toekomst zeker gebruiken. Ik heb de behandelingen als erg prettig ervaren en het heeft mij opgeleverd dat ik weer beter kan relativeren en meer in balans ben. De osteopaat heeft een rustige houding en uitstraling en dat zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde.

Momenteel gaat het goed met me. Ik merk dat ik me wel aan uw adviezen moet blijven houden (voldoende water drinken/ oefeningen) om dit ook zo te houden, als ik nu een dag minder goed in mijn vel zit dan wordt ik me weer bewust van deze adviezen en gaat het snel weer beter.

Mocht het zijn dat ik merk dat mijn lichaam weer onder spanning komt te staan, zodat ik minder goed kan functioneren/relativeren dan neem ik weer contact met de osteopaat op.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Als u voor het eerst bij ons langskomt nemen we uitgebreid de tijd om u te leren kennen. In dit kennismakingsgesprek wordt …

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze, waarbij de osteopaat zich richt op het opsporen en behandelen van functiestoornissen …

Welke klachten kan een osteopaat behandelen?

Bij osteopathie wordt een persoon behandeld, in plaats van een bepaalde aandoening. Preventie is van primordiaal belang. …